"Sokszor megfogalmaztam már azt a véleményem, hogy egy ügyet sokféleképpen lehet támogatni. Ebben hiszek. Sokszor az is elég, ha nem vagyunk közömbösek. A mi esetünkben nap, mint nap megtapasztalom, hogy odafigyelve, kimozdulva a kényelmes közönyből, milyen sokféle módon lehet segítséget nyújtani.

Most egy klasszikus, elegáns mód nyílik arra, hogy az állatvédelmet, ezen belül egyesületünket, a Kutyatár-at támogatók hozzájárulhassanak ahhoz, hogy enyhítsenek azokon a nehézségeken, melyek a folyamatos forráshiányból erednek. Hiszen a feladat, melyet felvállaltunk, óriási. Ez egy öngerjesztő folyamat, hiszen a kóbor állatok száma folyamatosan nő, szaporodásukat nem lehet megakadályozni, csak akkor, ha befogjuk és ivartalanítjuk őket. De ez az említett kóbor állatok számát tekintve reménytelennek tűnő feladat. Mi mégis ezt tűztük ki célul. Az ehhez szükséges anyagi forrás viszont nem áll rendelkezésünkre.

Papp Zoltán, a Fogadó a Bárányhoz étterem vezetője megkeresett bennünket , hogy felajánlja a segítségét oly módon, hogy az Általa vezetett étterem jótékonysági vacsorát szervezne, melynek bevételéből a Kutyatár-at támogatnák. Lehet, hogy ez egyszerűnek, magától értetődőnek tűnik, de nem az. Nem dugja homokba a fejét, tud a problémáról, reálisan felméri a helyzet súlyosságát, mely szerint egyetlen állatvédő szervezet sem tud megbirkózni a feladattal, és ha mindenki a lehetőségeihez mérten segít, akkor előbbre jutunk. A kóbor kutya-kérdés mindenkit érint, azt is, aki nem szereti az állatokat. Tehát a megoldás mindenkinek fontos. Egy kellemes helyen elköltött finom vacsora elegáns módja a támogatásnak – mind az ötletgazda, mind a vacsorán résztvevők részéről.

A vacsorán szeretnénk bemutatni egyesületünket, a Kutyatár-at, szeretnénk beszámolni eddigi eredményeinkről és főleg további terveinkről. Szeretettel meghívunk Mindenkit, aki szívesen támogatja a munkánkat, igyekszünk meglepetéssel is szolgálni, hogy az este tökéletes legyen." - áll a Kutyatár Természet- és Állatvédő egyesület közleményében.



Címkék: kutyatár, állatvédő, vacsora, természet, egyesület, kultúra