Az „A” típusú pályázatra kérelmet nyújthatnak be azok a Kaposvár területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

„B” típusú pályázatra azok a Kaposvár városban állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2013/2014. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek és a 2014/2015. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt  venni.

A támogatás az „A”típusú pályázat elnyerése esetén 2 szemeszterre, míg „B típusú pályázat esetén 6 szemeszterre szól.

A pályázatok benyújtásának határideje 2013. november 14.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ kapható a Közigazgatási Igazgatóság Szociális Irodáján (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5.) és a www.kaposvar.hu internetes honlapon.

Címkék: bursa, hungarica, Szita, pályázat, egyetem, kaposvár, kultúra