székely


A székelyek "nagy menetelését" hirdette meg az egységes, önálló, autonóm Székelyföldért október 27-ére a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). Izsák Balázs , az SZNT elnöke egy sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón elmondta, a terv szerint október 27-én, vasárnap a Brassót Bákóval összekötő 11-es országút székelyföldi szakaszán 11 településről és egy útkereszteződéstől indulnak el menetoszlopok a szomszédos települések felé.

"A székelyföldi déli harangszókor ökumenikus istentiszteleteket követően indulunk, és úgy tervezzük, hogy a budapesti déli harangszóig kialakul a 45 kilométeres menetoszlop" – jelentette ki Izsák Balázs.

A menetelést támogatva adománygyűjtést szervez a Székelyföldért társaság: a CIB Bank 10700574-67740040-5110005 -ös számlaszámra várják az adományozókat, akik támogatnák a menetelést.

Október 27-én a budapesti Hősök terén is szerveznek egy szimpátia tüntetést. A szervezők itt is szeretnék, ha támogatnák a székelyföldi tüntetőket. Ezért aki kilátogat a rendezvényre, az vigyen magával 100 forintot, amit jelképes adományként felajánl - áll a szervezők közleményében.

Kapcsolódó anyagok

Címkék: menetelése, székelyek, 2013, nagy, románia, kultúra