Meztelenül ültek be órára azok a színészhallgatók, akik így akartak demonstrálni az egyetem legújabb öltözködési szabályzata ellen.

Nézze meg az egyik hallgató videóját:



Ahogy arról beszámoltunk: uraknak ing vagy póló, hosszú nadrág és zárt cipő, míg hölgyeknek szoknya vagy nadrág, blúz esetleg szolid felső az új előírás a Kaposvári Egyetem rektorának ajánlása szerint. Közben a facebookon is szerveződik egy tiltakozó akció: a hallgatók azt tervezik, hogy hétfőn strandpapucsban és törölközőben mennek az egyetemre. Közben kommunikáció szakos hallgatok is reagáltak a történtekre, kellő komolysággal.

Megszólalt a témában az illetékes ombudsman is. Aáry-Tamás Lajos szerint az utasítással az  a probléma, hogy jogilag nem tudja szabályozni a szabályzatban előírtakat. "Ki fogja megmondani, hogy egy szoknya elég hosszú-e, vagy azt, hogy a parfüm intenzitása túlzott-e, egy bizottság fogja szaglászni az egyetemistákat?" - példálózott az ombudsman. "Betarthatatlan egy ilyen utasítás, könnyen válik nevetség tárgyává, így nem ér semmit" - tette hozzá Aáry-Tamás Lajos.

Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő egyenesen a rektor leváltását kéri legújabb Facebook bejegyzésében.

Szerettük volna az egyetem vezetőségét és a campus hallgatói önkormányzatát is megkérdezni az öltözködési szabályzatról, de nem akartak nyilatkozni.

Címkék: meztelen, tiltakozás, óra, kaposvári, egyetem, kultúra