Az általános és középiskolákban, illetve az egyetemeken, főiskolákon is megkezdődött a 2013/14-es tanév. Kicsit utánajártunk, hogy mely dátumokra érdemes odafigyelnünk.

Az általános és középiskolákban az őszi szünet október 28-től október 31-ig tart. Az utolsó tanítási nap október 25., péntek, a szünet utáni első tanítási nap november 4., hétfő. A téli szünet december 23-tól január 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap december 21., szombat, a szünet utáni első tanítási nap 2014. január 6., hétfő.

Az idén még két szombati napon kell iskolába menni: december 24. (kedd) helyett december 7. lesz munkanap, december 27. (péntek) helyett pedig december 21-én kell dolgozni, iskolába menni.

Az általános és középiskolásoknak tehát december 7-én és 21-én is lesz tanítás, az egyetemeken, főiskolákon pedig szintén tarthatnak órákat, illetve vizsgákat a szombati munkanapokon.

Egy másik sokakat foglalkoztató kérdés, hogy mikor állítsuk át óráinkat a téli időszhámításra.
Ez a dátum pedig Október 27-e. Ekkor hajnalban háromról két órára kell visszaállítani az órát - az Európai Unió szabályozása alapján a nyári időszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapján ér véget.

Címkék: végre, mikor, lesz, őszi, már, szünet, kultúra