Dr. Salikoglu orvos, műfordító, zeneművész, diplomata, aki igen nagy népszerűségre tett szert miután török nyelvre fordította Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regényét.

A Kaposvári Egyetem vezetőségével illetve az Iszlámtudományok Intézetének dolgozóival folytatott megbeszélésen az egyetem törökországi kapcsolatainak stratégiai fejlődési lehetőségeiről tárgyaltak. A cél, az Iszlám Tudományok Kutatóintézet tevékenységi köreinek meghatározása, pontosítása, az egyetemre érkező fizetőképes külföldi hallgatók létszámának növelése, közös részvétel különféle nemzetközi kutatásokban, közös képzések indítása, konferenciák szervezése, publikációk készítése, melyek mind elősegítik a Kaposvári Egyetem elismert partnerintézményként való megjelenését nemzetközi felsőoktatási piacon.

A Kaposvári Egyetemnek jelenleg 12 török partnerintézménnyel van együttműködési megállapodása, ezeknek köszönhetően ebben a félévben 21 török hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen. Ezen kívül több kaposvári hallgató tanul jelenleg is Törökországban. Az egyetem oktatói, kutatói és alkalmazottai pedig különféle rövid vagy hosszabb programok keretében látgatnak a vörös tea, a mecsetek és a kebab hazájába.

Címkék: török, hallgató, egyetem, magyar, kultúra, Kaposvár