A Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével készült 12 perces alkotást a 37. Montreal World Film Festivalon láthatja először a nemzetközi közönség - tájékoztatta csütörtökön a Magyar Filmunió az MTI-t.

Tóth Barnabás filmjének főszereplője egy idős pár a forgalomban. "A nő fecseg, riogat, irányít. Egyszerre közlekedési rendőr, GPS és helyszíni közvetítő. A férfi hol morog, hol kifakad. Ez a világuk rendje. De ez élet folyamatos újratervezés" - olvasható a film ismertetőjében.

A rákospalotai Csokonai Művelődési Központ támogatásával a Laokoon Film gyártásában készült alkotás februárban a magyar filmkritikusoktól megkapta a legjobb rövidfilm díját, majd tavasszal elnyerte a Friss Hús fesztivál közönségdíját.

Utóbbinak köszönhetően ősztől a Toldi mozi kísérőfilmként műsorra tűzi vetítésein. Az Újratervezés operatőre Marosi Gábor.

Hírek információk, kulisszatitkok a produkció Facebook-oldalán, fényképek pedig ezen az aloldalon érhetők el. Az alábbi képre, vagy erre a linre kattintva a film előzetese indul el.

 

 

forrás: MTI, daazo.com

Címkék: Kovács Zsolt, Pogány Judit, újratervezésvel, montreáli, Tóth Barnabás, főszereplő, film, rendező, fesztivál, kultúra