iskolakezdes_1


Arra a kérdésre, hogy a családok mekkora hányadának okoz gondot az iskolakezdés, Székely Hajnalka úgy válaszolt: azok, akik egyéb segélyre is rászorulnak, az iskolakezdéshez is támogatást fognak kérni az önkormányzattól vagy a munkáltatójuktól. Pontos adatok erről nincsenek, de az egyesület elnöke szerint a családok harmada biztosan megérzi ezt a kiadást.

Székely Hajnalka hozzátette: a három vagy több gyermeket nevelők ingyenes tankönyveket kapnak. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete leginkább akkor tud segíteni, ha a kiskereskedelem kihagyásával, a gyártótól vagy a forgalmazótól kedvezményes áron vásárolhatnak. Az így beszerzett csomagokat önkéntesek segítségével juttatják el a helyi szervezeteiknek.

Az önkormányzati támogatásokról is érdemes tájékozódni a beiskolázás előtt, javasolta a szakember. A támogatási rendszernek köszönhetően ma már nemcsak a tankönyvek és tanszerek beszerzésében kaphatnak segítséget a rászorulók, de az étkezés költségeit, a tandíj átvállalását is lehetővé teszi az önkormányzat.

forrás: eduline.hu

Címkék: iskolázás, elsős, közép, iskola, kultúra