Augusztus 13-19 között a IV. Kaposfest idején a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában fellép többek között Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Boris Brovstyn, Nicolas Altstaedt, José Gallardo, Vásáry Tamás, Max Baillie, Bársony Péter és Vilde Frang.

jose gallardo


......................................................(José Gallardo)

A napi két klasszikus zenei koncert mellett az érdeklődők számtalan turisztikai, gasztronómai és képzőművészeti eseményen vehetnek részt. Például ellátogathatnak Szász Endre várdai kúriájába, megtekinthetik a nemrég átadott Róma-villa látogatóközpontját és az Andrássy-ebédlőt, részt vehetnek a Segal Viktor mesterszakács által megálmodott Rossini-receptekből készülő ebéden, és megnézhetik Szász Endre augusztus 14-én 17 órakor nyíló életműkiállítását. A Kaposfestet évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi, ezért a szervezők idén is minimum 15 000 körüli érdeklődőre számítnak.

szivárvány


A fesztivál nem titkolt célja egyebek között az, hogy a fiatalok számára elérhető közelségbe hozza a klasszikus zenét, így fesztiválpárnával kedveskedik a diákigazolvánnyal rendelkezőknek. Ez azt jelenti, hogy egy belépő áráért 14 komolyzenei koncerten vehetnek részt a “párnások”, és oda ülhetnek, ahová a kedvük tartja, még akár a színpadra is.

Címkék: zenei, könnyű, kaposfeszt, fesztivál, kultúra