evangélikusok

Az új lelkész már nem ismeretlen a kaposvári evangélikusok között, hisz lelkész férjével immár két éve szolgál a gyülekezetben. Szombaton zsúfolásig megtelt templom fogadta az evangélikusok himnuszára bevonuló lelkészek sorát. A helyi gyülekezet tagjai mellett, együtt ünnepeltek a testvéregyházak képviselő, valamint a Tabró és Alsóságról, illetve más dunántúli településekről érkezők.

Pongráczné Győri Boglárka a 139. Zsoltárt választotta ordinációs igeként: „Uram te megvizsgálsz és ismersz engem. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.”

Szemerei János püspök igehirdetésében Boglárka életének négy alapvető állomására hívta fel a figyelmet. A hitbeli meggyökerezés helyszínére Alsóságra, a szülőfalura, ahol a kemenesaljai evangélikusság erő és kitartó hűsége egy életre szóló alapot jelenthet a lelkészi pályán. A hitbeli növekedés helyszínére a Soproni Evangélikus Líceumra, valamint az Evangélikus Hittudományi Egyetemre, ahol az Istenhez tartozás és az elhívatás mélyülhetett el az új lelkészben. Végül pedig Kaposvár városára, ahol Pongráczné Győri Boglárka megkezdi lelkészi szolgálatát augusztustól. A prédikációban Szemerei János kérte az új lelkészt - mint egyfajta utódját Kaposváron - szolgáljon szeretettel és Krisztusra figyelve a somogyi megyeszékhelyen.

A liturgiában Dr. Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora, illetve a helyi gyülekezet lelkésze, az új lelkésznő férje Pongrácz Máté segédkezett. Az istentisztelet ünnepélyességét a gyülekezet énekkarának, valamint zenekarának szolgálata emelte. Az úrvacsorai közösség után az új lelkész imádsága zárta az Istentiszteletet, majd köszöntésekre került sor. Az elhangzott személyes köszöntések mind arról tettek tanúbizonyságot, hogy Pongráczné Győri Boglárka mosolygós, kedves személyisége Istentő kapott talentum, amely áldás és ajándék a szerető Istentől.

evangélikusok

A sok tekintetben megható és bensőséges ünnepet végül szeretetvendégség követte, ahol kötetlen beszélgetésekre, találkozásokra, valamint az új lelkész további köszöntésére kerülhetett sor.

Pongráczné Győri Boglárka Celldömölkön született 1988. október 12-én. Evangélikus családban nevelkedett, édesapja az alsósági gyülekezet felügyelőe, édesanyja presbiter, nővére evangélikus lelkész. A Soproni Evangélikus Gimnáziumban (Líceum) érettségizett, majd felvételt nyert az Evangélikus Hittudományi Egyetemre. 2012-ben házasságot kötött Pongrácz Mátéval, a Kaposvári Evangélikus Egyházközség lelkészével. Gyakorlati évét a Somogy megyei Tab városban töltötte Szigethy Szilárd helyi lelkész felügyelete mellett. Közben a kaposvári gyülekezetben is tartott hittanórákat és egyéb szolgálatokat. 2013-ban diplomázott teológus-lelkész szakon. Ordinációja után beosztott lelkészi szolgálatát a Kaposvári Evangélikus Egyházközségben kezdi meg.

evangélikusok

Címkék: evangélikos, lekész, avat, szentel, kultúra, Kaposvár