Az orvosi és fogorvosi szakokon a legmagasabb az önköltség: a Pécsi Tudományegyetemen az általános orvosi képzés félévente 950 ezer, a fogorvosi 1 millió 50 ezer forintba kerül. A Semmelweis Egyetem általános orvosi képzéséért szemeszterenként 1 millió 20 ezer forintot kell fizetni. A gyógyszerész szak Pécsett és a Szegedi Tudományegyetemen is 750 ezer forintba kerül.

Ugyanennyit kell fizetni a Magyar Táncművészeti Főiskola - angol nyelvű - táncművészeti képzéséért is. Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskolán egy félév az angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment, illetve pénzügy és számvitel szakon 806 ezer forint.

A pedagógiai képzések a Debreceni Egyetemen és a Kaposvári Egyetemen a legolcsóbbak: Debrecenben az andragógia, a csecsemő- és kisgyermeknevelő, illetve az óvodapedagógus alapszakon 115 ezer forintba kerül egy félév.

A Kaposvári Egyetemen a magyar, az óvodapedagógus és a tanító szak 115 ezer forintba kerül, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán pedig 130 ezer forintot kell fizetni szemeszterenként.  A Károli Gáspár Református Egyetem óvodapedagógus, szociális munka és tanító szakjain félévente 140 ezer forintot kell befizetniük a hallgatóknak: ugyanezek a szakok a nagykőrösi telephelyen 130 ezer forintba kerülnek.

A Pécsi Tudományegyetem andragógia, csecsemő- és kisgyermeknevelő, tanító és óvodapedagógus képzései 115 ezer forintba kerülnek. Ennyit kell fizetni a Szent István Egyetem óvodapedagógus, tanító, illetve csecsemő- és kisgyermeknevelő szakjain is. A Szegedi Tudományegyetemen 136 ezer forint az önköltség a pedagógia és a tanító alapszakon.

A legolcsóbb bölcsészképzéseket a Nyugat-magyarországi, illetve a Pannon Egyetem hirdeti: előbbin az anglisztika, germanisztika, szlavisztika és történelem képzésért félévente 115 ezer forintot kell fizetni. A Pannon Egyetem pápai székhelyű pedagógiai képzése 115 ezer forintba, az anglisztika, germanisztika, magyar és szabad bölcsészet szak pedig 135 ezer forintba kerül.

A gazdasági képzések a Tomori Pál Főiskolán a legolcsóbbak: 130 ezer forintot kell fizetni a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás és a pénzügy és számvitel szakért. Ennyibe kerül a szabad bölcsészet, illetve a nemzetközi tanulmányok képzés is. A Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán szemeszterenként 145 ezer forint önköltséget kell befizetni az emberi erőforrás, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, illetve pénzügy és számvitel szakon. A munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási alapképzéséért a Szegedi Tudományegyetemen és a Miskolci Egyetemen is 132 ezer forintot kell fizetni.

forrás: eduline.hu

Címkék: ponthatárok, pót, felvételi, yolo, 2013, kultúra