A www.felvi.hu oldalon várhatóan este nyolc órától lesznek elérhetők a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárai, amelyek okostelefonokon és Facebook-alkalmazás segítségével is megismerhetők.

Az idei felvételi eljárásban a diákok által elért összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével határozzák meg a ponthatárokat. Ezek alapján állapítják meg, hogy a diákot felvették-e, és ha igen, hová.

Az erről szóló döntést a www.felvi.hu e-felvételi rendszeréből kell letölteniük a felvételizőknek. Amint ez elérhetővé válik, az Oktatási Hivatal e-mailben tájékoztatja a jelentkezőket. Azokat, akik sikerrel felvételiztek, az egyetem vagy főiskola levélben is értesíti. Akiket most nem vesznek fel, a pótfelvételin újra jelentkezhetnek majd - tudatta korábban az Oktatási Hivatal és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Az idén az általános felvételi eljárásban 95 237-en adtak be jelentkezési kérelmet felsőoktatási intézménybe. Az első helyen a legtöbb jelentkező az Eötvös Loránd Tudományegyetemet jelölte meg.



Címkék: este, minden, felvi, főiskola, egyetem, kultúra