Az M1 közszolgálati csatorna júniusban indított rovata vidéki helyszíneket, kulturális eseményeket mutat be, segítve ezzel a belföldi turizmus erősödését. A Ma reggel című műsorban látható Országjárás élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. Hétfőn a stáb Kaposvárra látogat.

Minden reggel negyed 8-kor élőben vidékre kapcsol az M1 Ma reggel című műsora. A negyedórás, interjúkkal, bejátszásokkal tarkított műsor több céllal indult. Bemutatni Magyarország vidéki városait, térségeit, segíteni a belföldi turizmust, megismertetni kulturális, közösségi kezdeményezéseket, és informálni a vidéki Magyarország életéről.

A hétfői állomás Kaposvár, a hét dombra épült város, „Somogyország” fővárosa, a festők városa. Leginkább így emlegetik a somogyi megyeszékhelyet. Gelencsér Attilát, Somogy megye közgyűlésének elnökét a város legfontosabb értékeiről kérdezik, és arról is, hogy hogyan és mivel fogadják az idelátogatókat.

A város a sportéletéről is híres, az elmúlt héten valódi utánpótlás sport-fővárossá változott Kaposvár. A riportból megtudhatják, hogyan mérkőzött meg csaknem 30 nemzet több mint háromezer ifjú sportolója: labdarúgók, kézilabdázók és kosárlabdázók léptek pályára az ifjúsági sportfesztiválon.

Kaposvár „festői arcáról” a műsor készítői Jágerné Katona Zsuzsanna kulturális referenssel beszélgetnek, aki elmondja, hogyan ápolják Rippl-Rónai és Vaszary emlékét a városban. Közben felidézik a tavasszal szokásos „Festők Fesztiválja” hangulatát. A város most a kamarazenei fesztiválra készül, erről kérdezzük Bolyki György zenekar vezetőt.

A műsor a tervek szerint a Katolikus Általános Iskola fúvós zenekarának produkciójával ér véget.

Országjárás – minden hétköznap reggel 7.15-től az M1 Ma reggel című műsorában.

forrás: MTVA

Címkék: országjárás, köztévé, turizmus, Kaposvár, kultúra