Bőr karkötőket is készítenek a fogyatékkal élők az Erzsébet-táborban Fonyódligeten. Van akit pedig a fotózás érdekel.

- Fotózáson vagyunk fotózni fogok nagyon örülök, hogy itt lehetek. Most vagyok először itt - Veress Gábor, Gyöngyös .

Először vehetnek részt ilyen foglalkozásokon a fogyatékkal élők az Erzsébet-táborban. Fonyódligeten összesen 400-an vesznek részt idén a különböző speciálisan a fogyatékkal élőknek szervezett művészeti tábrokban.  

- A fogyatékossággal élő emberek azok, akik a legnehezebben tudnak ilyen helyekre eljutni. Részben mert kevés a kifejezetten nekik szervezett tábor részben pedig mert bizony ezek a táborok elég drágák - Nagy Anna, szóvivő, Erzsébet-program.

Itt azonban akár már néhány ezer forinért is nyaralhatnak. A szociális államtitkár szerint ez az állami kafetéria rendszernek köszönhető.

- Az a haszon ami eddig külföldre ment az most a szociálisan rászorult embereket, gyerekeket, időseket segít. Idősek akik soha nem juthattak el ilyen könyezetbe és azt gondolom, hogy ennél nagyobb lehetőséget nem tud biztosítani a cafeteria rendszer -  Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár.

Idén az Erzsébet-táborokban 40 ezer gyermek és 5 ezer fogyatékossággal élő nyaral az ország 8 pontján. Összesen pedig 135 ezren vesznek részt a programban.

Címkék: élők, fogyatékkal, erzsébet, szociális, tábor, 2013, kultúra