Művészeti bemutatókkal vettek búcsút az idei tanévtól a Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai és tanárai. A programok már csütörtökön megkezdődtek, hiszen délután a „Felfrissít” rendezvény keretein belül megismerkedhettek a diákok a cipőfestés rejtelmeivel, valamint divatbemutatóval és zenés műsorokkal is szórakoztatták egymást és az összegyűlteket.

Pénteken ezután elkezdődött az igazi művészeti kavalkád. Az iskola aulájában folyamatosan váltották egymást a produkciók az összesereglett nézőközönség nagy örömére. Láthattunk igazi Máté Péter feldolgozást, többen készültek saját verssel vagy épp novellával, de éppenséggel a különböző táncok szerelmesei is érdeklődéssel figyelhették a bemutatókat.


Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!Kattintson a képre!
Kattintson a képre!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



- Több kollégánk segítségével hoztuk létre immáron harmadik alkalommal, ezt az eseményt. Alapvetően úgy gondoltuk hogy a tehetséges diákjainknak szeretnénk lehetőséget biztosítani hogy megmutassák magukat különböző műfajokban. Három blokkot alakítottunk ki, kezdésként a Munkácsy Zenei Máhely bemutatkozását hallhatták a diákok, utána került sor Plautus - Szamárvásár  című színdarabjának bemutatására a Berzsenyi parkban. Mindeközben a diákok műsorait láthattuk az aulában, amit a diákönkormányzat vetélkedője követett - mondta el kérdésünkre Dr. Kontráné Várhegyi Erika - a művészeti nap irányítója.

A műsorokat felváltva adták elő az évfolyamok, így a többieknek addig is volt lehetőségük megtekinteni a Berzsenyi-parkban, a színjátszó társulat előadását. A kis színészek egy ókori komédiát adtak elő, amelyre hosszasan készültek.


GalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGalériaGaléria
Galéria
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Plautus művét, a Szamárvásárt adták elő a diákok, melyre közel fél éve készültünk. Sokat dolgoztak vele a gyerekek, a társaiknak készültek az előadással,reméljük hogy elnyerték a tetszésüket, ami a tapsviharból ítélve sikerült is. Van az iskolának egy színköre, a mai társulat felét ők tették ki, de most voltak beugró színészeink a 10. évfolyamos latin csoportból - Herbert Tünde - rendező

 

A kultúr programokon kívül a lexikális tudásukat is megmutathatták a diákok, hiszen a szünetben vetélkedőt rendezett a diákönkormányzat

A változatos rendezvényt végül egy körtánccal zárták le a növendékek, melyet Takács László János vezényelt.

Címkék: művészeti, diáknap, munkácsy, bemutató, gimnázium, kultúra