Az olvasás szerelmesei minden műfajban megtalálhatták kedvenceiket. Az árusok szerint azonban még mindig nagyon kevesen vesznek könyveket. Az idei sláger a botránytörténetek.
A katolikus iskola fúvósainak műsorával kezdődött Kaposváron a 84. ünnepi könyvhét.
Majd a toponári ovisok szórakoztatták a közönséget és Csukás István művéből is elhangzott egy részlet.

A könyvhétre több somogyi származású, és itt élő írót is meghívtak a szervezők. Többek között Cey-Bert Róbert Gyulát, aki legújabb könyvét is bemutatta. Az Attila, a hun üzenete című regényt több éves külföldi élményeiből merítette az író.

- Hónapokat töltöttem ezekkel a népekkel együtt, akik 2000 éves hagyományokat, meséket megőriztek, és hát ez  segített, hogy megértsem a pásztornépeknek a gondolkodását, az értékrendjét, a lelküket - Cey-Bert Róbert Gyula, író.

A könyves sátraknál mindenki megtaláhatta kedvencét.

- Coelho könyveket szeretem, és azt néztem, hogy melyik van meg, és melyik nincsen nekem, és van egy pár amelyik nincsen, és az unokáimnak is nézegetem- Szvitán Ivánné.

Az árusok szerint, még mindig nincs nagy kereslet a könyvek iránt. A legjobban a kötelező olvasmányok, és a sláger könyvek fogynak.

- Bestsellernek nevezhetjük Lőrincz László könyveit, Vavyan Fable könyveit, meg hát ilyen botrány könyveket úgymond, mert eléggé elterjedtek ezek a botránykönyvek - Nagyné Szentesi Ágnes, üzletvezető, Líra Könyvesbolt.

A meghívott írok dedikálták is műveiket. A somogyi írók legújabb könyveiről és a könyvhétről további érdekességet tudhatnak meg a jövő szerdai géniuszból.

Címkék: bestseller, dedikálás, hét, könyv, kaposvár, kultúra