A Logika, Ügyesség, Kitartás (LÜK) bajnokságára mintegy 2500-an jelentkeztek az ország 100 iskolájából a második osztályosok közül. A kaposvári Kisfaludy iskola diákja 100%-osan oldotta meg a nyelvtani, a matematikai és a logikai feladatokat.

A LÜK több generáción átívelő, nemzetközi népszerűségnek örvendő játékos készségfejlesztő rendszer, amely egyesíti magában a játszva tanulás észrevétlen örömét és gyors eredményét.
A LÜK rendszert több mint 40 év pedagógiai tapasztalatai alapján fejlesztették ki, világszerte 15 nyelven használják.

Magyarországon 3 éve rendez LÜK-bajnokságot a Dinasztia Tankönyvkiadó. A második osztályosok döntőjét pénteken tartották a Fővárosi Állat- és Növénykert barlangtermében. Ide már csak a 7 magyarországi régió 3-3 legjobb versenyzője jutott be.

- Először az iskolai, aztán a kistérségi, majd a területi versenyt nyerte meg a fiam – meséli édesanyja, dr. Szabóné dr. Garábi Beáta. – A 12 feladatsort 22 perc alatt oldotta meg.

Zsombié volt az egyetlen hibátlan megoldás. Az országos bajnokot matematika szakkörön készítette fel Szelczi Ivett.

lük


- A kisfiú testvérének, Katának az osztályfőnöke vagyok – mondja a tanítónő. –Családlátogatáson figyeltem fel arra, hogy Zsombi óvodásként Tantrixozik, már akkor kitűnt a kiváló logikai készsége. Egyébként 21 kisiskolással foglalkozom így, elsősorban játékos feladatokkal igyekszem megszerettetni velük a matematikát.

Zsombi már 4 évesen szerette a logikai játékokat, malmozott, keresztrejtvényt és Sudokut töltött ki, később nagyapja megtanította sakkozni, és rengeteget játszott Tantrix-szal.

- A fiam egyébként teljesen normális kisgyerek, imád focizni, XBoxozni, velem meccset nézni, sőt Rákóczi meccsen szurkolni – sorolja az édesapja, dr. Szabó István.

Zsombi kedvenc focistája Lionel Messi, mégis azt mondja: nem cserélné el a LÜK-bajnokságon nyert kupáját az argentin sztár aranylabdájára.

A kisfaludys diákot az aranykupán és az oklevélen kívül egy Xbox-szal is díjazták. Az osztályának pedig a Fővárosi Nagycirkuszba nyert meghívást.

Címkék: megmérettetés, lük, kisfiú, verseny, kaposvár, kultúra