„Számunkra az oktatás mindig is azt szolgálta, hogy rugalmasan igazodva a folyamatosan változó igényekhez olyan használható tudást adjon a gyermekeink kezébe, amellyel aztán megállják helyüket a munkaerőpiacon. Olyan tudást, amellyel megteremthetik önmaguk és családjuk biztonságát, s amellyel a kaposváriak közösségét is gazdagíthatják” – fogalmazott köszöntőjében Szita Károly.


A polgármester szerint nagy változások zajlanak hazánkban, s most adatott meg a lehetőség arra, hogy az elmúlt húsz év tapasztalatait mérlegre téve elvégezzük azokat a strukturális reformokat, amelyek mára megkerülhetetlenné váltak, s amelyek alapjául szolgálhatnak egy erős és céltudatos országnak, de minden átszervezésnek, minden újításnak csak akkor van értelme, ha az valóban az embereket szolgálja. Kaposvárnak ebből a szempontból komoly előnye van, mert a jövő céljait a város lakóival együtt jelöltük ki, s együtt is cselekszünk – mondta a polgármester.

A köznevelési koncepció lényege, hogy a demográfiai változásokhoz és az infrastrukturális adottságokhoz igazodva alakítsák ki a közoktatás minél hatékonyabb rendszerét.

Címkék: oktaáts, felelősségünk, rugalmasan, nőtt, Károly, Szita, kultúra