A falu apraja, nagyja összegyűlt szombat este Kaposmérőben, hogy birtokba vegyék az új közösségi épületet.


A helyiek nagyon örülnek az újabb beruházásnak.
- A Kaposmérő egyéb szép épületei mellé, most egy újjal gyarapodott, és azt gondolom, hogy sok szép emlék, és sok szép élmény fog ehhez az épülethez kötődni - mondja Berecz Pál, Kaposmérőből.


Az 1830-as években épült ház felújítási terveit egy helybéli, volt Makovecz tanítvány, Sziklai Ákos készítette. Az építész azt mondja; a természetesség a legfontosabb épületei tervezésében.

faluház


- Attól lesz arányos, és szép egy épület, hogy az ember becsületesen és tisztességesen áll hozzá magához az építészeti tervezéshez. És szereti a szépet persze, azt igyekszik megvalósítani, minden épületében, harmóniára törekszik, arányosságra törekszik, jó színekre, felületekre, természetes anyaghasználatokra, ezeket nagyon fontosnak tartom - teszi hozzá Sziklai Ákos, építész.


A településen 15 civil szervezet, és különböző klubok működnek. A polgármester szerint az épület jó helye lesz a ezeknek a közösségeknek.
- Úgy gondolom, hogy mind maga az épület, mind amit majd szolgálni fog ez talán egy hosszabb távú megoldás lesz arra, hogy a falu közösségének, a falu egyesületeinek szórakoztató és kulturális központjává váljon - mondja Prukner Gábor, Kaposmérő polgármestere.


Az ünnepségen Gelencsér Attila kiemelte; a magyar kormány fontosnak tartja hogy segítse a kistelepüléseket.


- Lehet nyugodtan említeni, hogy Kaposmérő is ma már jobban teljesít, mint a korábbi időszakban, bele illik abba a folyamatba, amit a magyar kormány végez, amivel kezdünk meglepetést okozni a korábbi időszakhoz képest, és más európai országhoz képest is - mondja Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.


A faluház felújítása csaknem 60 millió forintba került, ebből 40 milliót az európai unió adott.




Címkék: levők, kaposmérőiek, településen, faluház, szervezet, civil, kultúra