A mintegy 180 gyermek élelmezésére elegendő szállítmányt Nagyszakácsiban kapták meg a rászorulók.

A nagyszakácsi intézmény tanulói is kaptak a Coop idei tartósélelmiszer támogatásából. A megyei gyermekvédelmi igazgatóság 950 gyermekre felügyel. A napi ötszöri étkezéshez nagyon sok alapanyagot használnak fel.


- Ez számunkra azt jelenti, hogy egy olyan fél havi ellátmánynak megfelelő adagú száraz élelmiszerben tudnak részesülni az ellátottak, ami nagyon nagy segítség és kiegészíti a mindennapi életnek a nehézségeit - Tomorné Huber Éva a SMKH megyei gyermekvédelmi igazgatóságának igazgatója.


Szerdán 3 és fél tonnányi tartósélelmiszert adtak át. Köztük lisztet, cukrot, konzervet, tejet és lekvárt.


- A Coop általában ilyen jellegű segélyeket szokott osztani az elmúlt években, de 2010-ben az árvízkárosultaknak, a katasztrófa helyzetben lévő devecseri rászorultaknak mintegy 50 millió forint értékben osztottunk segélyt - tette hozzá Takács László, a Barcs-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója.


A Coop országos szinten összesen 15 millió forint értékben oszt tartósélelmiszert az idén. A különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetésére 70 tonnányi, saját márkás terméket szállít ki az intézményekbe mintegy 6 és fél ezer gyermeknek.



Címkék: adott, tratósélelmiszer, Coop, át, jut, Somogyba, megyei, kultúra