Az iskolai beíratások idén az ország valamennyi településén azonos időpontban lesznek, így a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Siófoki Tankerületének fenntartásában lévő általános iskolákba is április 8-án hétfőn és április 9-én kedden jelentkezhetnek a tanköteles korú gyerekek szülei. A beíratások napján az iskolák reggel nyolc és este hat óra között várják az anyukákat, apukákat.


A 2013/14-es tanévre a 2007. augusztus 31-ig született gyerekeket kötelesek a szülők a lakóhely, vagy tartózkodási hely szerinti illetékes, illetve a választott iskola első évfolyamára beíratni.


A beíratáskor szükség lesz a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímkártyára, amely tartalmazza a gyermek lakcímét és személyi azonosítóját, emellett arra az igazolásra, ami az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsítja. Ilyen igazolás lehet az óvodai szakvélemény, a nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény illetve a sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a szakértői bizottság véleménye.

A szülők addig is nyílt napokon ismerkedhetnek meg az iskolákkal és a pedagógusokkal.
A Vak Bottyán János Általános Iskolában március 11-én tartják a nyílt napot, hétfőn nyerhetnek betekintést a jelenlegi negyedik osztályosok óráiba:

A osztály Dr. Mekis Gáborné, Kerekesné Balogh Ágnes
8.00 –tól magyar, 9.00-tól matematika, 10. 00-tól környezet

B osztály Laczkóné Nagy Henriett, Feles Györgyné
8.00 –tól magyar, 9.00-tól matematika, 10. 00-tól testnevelés

C osztály Samuné Csertán Valéria, Károlyi Margit, Trunk Anikó
8.00 –tól magyar, 9.00-tól matematika, 10. 00-tól ének

11.00 órától tájékoztató és beszélgetés a leendő első osztályos tanítókkal.

A Széchenyi István Általános Iskolában március 12-én és 13-án tartják a nyílt napot.

A Kele utcai épületben március 12-én várják a leendő elsős szülőket:
8.00- 8.45 óra között az 1. osztályba, 9.00-10.45 óra között a 4. osztályokba.

A Kiliti városrészben, az Asztalos u. 72. (Kiliti alsó tagozat) március 03. 13-án 8.00 és 12.00 óra között várjuk az alsós szülőket és az érdeklődő, leendő elsős szülőket óralátogatásokra.

A beiratkozási körzethatárokról itt tájékozódhatnak.

Az óvodai beíratások Siófok valamennyi ovijában április 22-én hétfőn és április 23-án kedden lesznek, mindkét napon reggel nyolc és délután 5 óra között. A lakó- tartózkodási hely szerint illetékes vagy választott óvodába azokat a gyerekeket írathatják be szüleik, akik 2014. augusztus 31-ig betöltik 3. életévüket, vagy ennél idősebbek. Az óvodai jelentkezéskor a szülők ne felejtsék magukkal vinni saját személyigazolványukat és lakcímkártyájukat, valamint a gyermek lakcím és TAJ kártyáját.
A beíratásokig a szülőknek lehetőségük van megismerni a város óvodáit. Szervezett nyílt napok ugyan az ovikban nincsenek, de az óvodavezetőkkel egyeztetett időpontokban bárkinek lehetősége van betekintést nyerni az egyes intézmények életébe.

Címkék: beiratás, gyermek, óvoda, iskola, kultúra