Azt nem tudni, Matyi hogyan kóborolt a somogyjádi vasútállomás közelébe. Talán a szabadság iránti vágya volt, ami miatt felhőtlenül ugrándozott a sínek között. Még a vonatot sem vette észre. Aztán csak egy csattanás volt, és elterült. Egy napig feküdt a sínek közelében.

A vasútnál dolgozó idő férfi hívta az állatvédőket. Azt mondja:15 vonat haladt át a kutyus fölött, mire észrevették az eszméletlen állatot.

A Philip Egyesület segített. Egyik önkéntesük, Tamás sietett a kutyushoz. Egy állatorvossal karöltve. Akkor már az önkormányzat is segített. Ők is orvost hoztak.

kutya

A közepes testalkatú keverék kutyusnak egyre jobbak lettek az életkilátásai. Kiderült: fejsérülése miatt nem tudott felkelni. Azonnal ellátták, és Dr. Turgyán Ágnes kaposvári rendelőjébe hozta. Közben ugyanis a chippel ellátott kutyus gazdája is megkerült. Úgy tűnik: az állatmentés jól sikerült. Matyi este már a gazdijánál lehet. A kutyusért sokan fogtak össze. Akár egy mesében. Neki sikerült.

kutya


A mese végén pedig mindig keresssük a tanulságot. Talán itt is van. Talán, hogy a bajban még mindig össze tudunk fogni. Jó ez így...talán használni kellene máskor, máshol, másnál ...kicsit emberségesebbek lehetnénk néha egymással, egymás iránt is.

kutya

kutya

Fotók: Philip Egyesület

Címkék: gazdája, kutyus, megmentették, tanulság, vonat, kultúra