- Szeretném a somogyvári kastély leégett részének bútorait, ágyait az ott élő gyerekek segítségével pótolni. Vannak köztük asztalos tanulók. Szívesen segítenek. Asztalos barátaimra is számítok. És bárkire, aki csatlakozni akar a nemes célhoz. A Rostás Katedrália Alapítvány és az Emberi Méltóság Tanács támogatásával valósítjuk meg a tervet. Én is intézetben nőttem fel, ezért sokkal jobban tudok azonosulni az itt élő gyermekek lelkivilágához. Megmutatom nekik, hogy van kiút a reménytelenségből is - mondja a KaposPontnak Rostás Árpád vándorasztalos.

Hozzátette: az már biztos, hogy a somogyvári kastély falépcsőjére sikerült minisztériumi támogatást nyerni. Így azt február végén elkezdem restaurálni.

- A legégett krasznahorkai vár bútorait pótolni kell. Mesterem, Dr Morgos András professzor kért fel, hogy segítsek ebben a "műtét"-ben. Franciországban egy XIII. századi széket kell restaurálnom. Ez rendkívüli feladat. Magyarországon még senki sem nyúlt ilyen bútordarabhoz - meséli Rostási Árpád. 

- Angliába királyi bölcsőt készítek Vilmos hercegéknek, kettő bölcsőt ajánlok fel. Orsós csaba fafaragó segít somogyi mintára megcsinálni . Január végén, február elején Egerbe megyek. A Vatikánba kértek referencia anyagot egy 500 éves könytárterem felújítására. És a Merci apátságban is számítanak a munkámra - teszi hozzá a bútorasztalos. 

Aztán készül a gótikus fatemplom Nágocson, amely munkát adna a helybéli munkanélkülieknek és fiataloknak.

- A katedrálisra külföldön gyűjtök pénzt. A jó cél érdekébnben ezért nyakamba veszem a lábam, és addig elmegyek itthonról. Egy jó vándorasztalos tudja a dolgát - zárja Rostás Árpád. 

A vándorasztalos vasárnap - cikkünk megjelenésével egy időpontban - az MTV egyik műsorában is nyilatkozott terveiről.


Címkék: tervek, terveitől, vándorasztalos, beszélt, új, kultúra