Izzasztó, ám annál kellemesebb programmal vár mindenkit ezen a hétvégén a Galerius fürdő. A wellness központ szaunamestere a szakma Oscarjáért küzdve kényezteti a vendégeket.

A Szauna Szeánsz Oscar országosan a szaunamesterek versenye, amelyen hazánk legjobb szaunamesterét keresik. A megmérettetésben a siófoki Galerius fürdő színeiben Molnár István vesz részt, akinek mesteri praktikáival az ősz folyamán már több Szauna Szeánsz alkalmával megismerkedhettek a fürdő vendégei.

A Szauna Szeánsz Oscar a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Fürdőszövetség és a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület szakmai támogatásával létrejött program, amelynek célja, felhívni a figyelmet a képzett szaunamesterek fontosságára, rajtuk keresztül pedig a wellness- és szaunavilágok nívós szolgáltatásainak vonzerejére. A szeánszok alkalmával a mesterek az egészséges és higiénikus szaunakultúra szokásait is átadják a vendégeknek.

A szauna szeánszok ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában és fokozatosan hevíti fel a kabin levegőjét a kályhára történő ráöntésekkel. Személyre szabott ventillációt is alkalmaz, amivel a vendégek akklimatizációját igyekszik biztosítani. A szaunamester a szeánsz ideje alatt szaunazászlója és szaunatörölközője segítségével kavarja a forró levegőt.

A szaunamesterek egyik célja a szauna szeánszokon, hogy vendégeik hátán futkosson a hideg. Ez a stresszoldásban nyújt nagy segítséget, a “libabőrözéskor” termelődő endorfin nevű hormonnak köszönhetően. Ez nagyon különleges, jó érzés.

A szeánszok időtartama maximum 12-15 perc, az idő azonban szinte repül a szaunában annak köszönhetően, hogy a szaunamester nemcsak mesél a bent tartózkodóknak de folyamatosan foglalkoztatja is a vendégeket.

A Galerius fürdő november 17-18-án, azaz szombaton és vasárnap várja gazdag programkínálattal a szaunázás szerelmeseit, akik a kellemes melegben a legkülönbözőbb bőrmegújító kezelések részesei lehetnek. A Szauna Szeánsz programjaiért a fürdőbelépő megváltását követően a vendégeknek nem kell külön fizetniük.

PROGRAM:

Szauna szeánszok november 17-18-án:

16.00 óra Császárnék Kedvence: bőrmegújító Szauna Szeánsz tejszínes-sós bőrradírozás, friss illatokkal
17.00 óra Császári Kényeztetés: ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag mézes, gyümölcsös Szauna Szeánsz
18.00 óra Triumvirátus: három olaj uralkodása a szauna kabinon belül. Egy igazi gyógy- Szauna Szeánsz. Domináns illat a kamilla
19.00 óra Gladiátorok Vigassága: intenzív jeges-meggypálinkás Szauna Szeánsz, darált jeges nyakon öntéssel.

Animációs programok november 17-18-án:

10:00-12:00-ig Kézműves kreatív foglalkozás (őszi díszek, origami, lampion és szélforgó készítéssel, só-liszt gyurmázással)
12:15-13:00-ig Gyermek Aerobik
14:00- 16:00-ig Kézműves kreatív foglakozás (őszi-téli kép készítéssel, festéssel, színezéssel, rajzolással, só-liszt gyurmázással)
16:00-17:00-ig Őszi lámpás készítése
17:15-18:00-ig Gyermek aerobik

November 18-án vasárnap 14 órától aquafitness Meszlényi Lillával.

Címkék: szaunamesterek, oscarja, porgramok, galerius fürdő, Molnár István, siófoki, kultúra