A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli, a pályázat fővédnöke a korábban grafikai tervezőként is tevékenykedő, a Kistehén zenekar frontembereként is ismert: Kollár Klemencz László.

Az esélyegyenlőség, a társadalmi különbségek jelenléte a témája a Diákhitel november 2-ig tartó KÉPZŐ művészeti pályázatnak, ahol a tartalmat, kreativitást és kivitelezést együttesen vizsgálja a szakmai zsűri. A Horváth Judit művészettörténészből, Tóth Andrej festő és grafikusművészből, Máriás Béla képzőművészből, íróból álló zsűri által előszűrt pályázatokból az esemény fővédnöke, Kollár Klemencz László választja ki a díjazott legjobb három alkotást, valamint azokat a pályaműveket, amelyekből nyilvános kiállítás nyílik az A38 hajó kiállítótermében december elején.

„Ma a szórakoztató kultúrára figyel elsősorban a közönség. Alig nyitott a környezet másra. Eközben feszültségek halmozódnak fel generációkban, korábbi generációk hallgatásba vagy önkéntes belső emigrációba kényszerülnek, új generációk  nem motiváltak. Fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk a fiataloknak, ahol megint van felhajtóerő, ami ösztönöz gondolataik véleményük kifejezésére”- érzékeltette a pályázat jelentőségét Kollár Klemencz László.

A Diákhitel Központ pályázatára közép- és felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek olyan festészeti, grafikai, videóművészeti alkotásokkal vagy fotókkal, amelyek valamilyen módon ráirányítják a figyelmet a társadalmi különbségek visszásságaira, az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára.

A legjobbnak ítélt pályamű alkotóját 500 000, a második helyezettet 300 000, a harmadik helyezést elért pályázót 200 000 forinttal díjazza a Diákhitel Központ Zrt.

További részletes információ: http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/palyazati-felhivas-kepzo

Címkék: pályaművek, KÉPZŐ, fődíj, kreativitás, diákhitel, kultúra