Miután a hangokat felébresztették a gyerekek, jöhetett az éneklés, majd a hagszerfelismerés.  A picik már segítség nélkül fújják a rézfúvósok neveit.


Többeknek már kedvenc hangszere is van.

- Ez egy vadászkürt, rézfúvós és magas hangja van - mondja Németh Szabó Dávid. A szülők azt mondják: a gyerekek nemcsak zeneileg fejlődnek a foglalkozásokon.
- Nyílik a többiek felé. Most már kiáll a többiek elé és elmondja a választ, ha megkérdezik. Énekekben sokat fejlődött és koncentrációja van tehát rajzban -Márton Baksai Orsolya.
Ezzel a feladattal azt az agyi kapcsolatot építik ki, ami az olvasáshoz és az íráshoz szükséges.
Még a gyerekek is lerajzolják a mérges macska nyávogást. A magyar-svéd módszer azonban számtalan területen fejleszt.


- Nagyon fejleszti a koncentráló képességet, a hallást fejleszti és mivel ez a program 300 idegen népnek a népdalát tartalmazza tananyagként, ezért kinyílik az értelmük más népek dalaira, kultúrájára - Béres Erika pedagógus, a Látható Hangok foglalkozás vezetője.


A természet hangjait is felismerik. Például, hogy melyik hang, melyik állaté. A tánccal, mozgással pedig a testtudatot és az érzelmeket fejlesztik. A program egyébként annyira sikeres, hogy a jövőben a Kaposvári Egyetemen a hallgatók is felveheteik majd mint tantárgyat a Látható Hangokat.

Címkék: hangok, látható, hangszerük, kedvenc, Kaposváron, kultúra