A Balaton-parti települések között Siófokra foglaltak a legtöbben szállást az idén nyáron, derült ki Magyarország piacvezető szálláskereső oldalának statisztikáiból. Siófok a nyári foglalások tekintetében még Hajdúszoboszlót is megelőzte. A top 10 nyári célpont között a rangsor 4. helyére került Balatonfüred, míg Balatonlelle a 7. helyen végzett.

Nem meglepő módon az átlagosan 36 Celsius-fok körüli maximális hőmérsékletű nyári hónapokban a balatoni települések mellett egyéb fürdővárosaink is rendkívül népszerűek voltak, így Hajdúszoboszló a 2., Eger az 5., Zalakaros a 8., Hévíz a 9. legkedveltebb célpont volt.

A statisztikai számadás szerint a vendégéjszakák számát tekintve több időt töltöttek a nyaralók az egyes üdülőhelyeken, napi átlagban viszont 410 Ft-tal kevesebbet költöttek el a magyar szálláshelyeken.

A legtöbb időt júliusban töltötték a vendégek nyaralással - átlagosan 9 vendégéjszakát - míg augusztusban 8, júniusban 5,5 éjt. „A tavalyi év hasonló időszakához képest ez átlag 1 napos növekedést jelent, ráadásul szintén pozitívum a hazai turizmus szempontjából az, hogy statisztikáink szerint idén átlagosan 29%-kal több vendég is volt” – mondta Rácz István, a Szallas.hu Csoport marketingvezetője.

A Szallas.hu Magyarország piacvezető szálláskereső oldalaként havonta mintegy egy-másfélmillió látogatóval rendelkezik (szezontól függően). A nyaralásra vonatkozó statisztikák a 2012-ben június 1. és augusztus 31., illetve 2011. hasonló időszaka között rögzített foglalások alapján készültek. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

Forrás: siofok.hu


Címkék: kedvelt, TOP 1, szerint, szállás, statisztika, Siófok, kultúra