A Kossuth téri programok már délelőtt 10 órakor kezdetüket veszik. A szentmise után a Szent István dombormű előtt a Déryné Színtársulat ad ünnepi műsort, amit koszorúzás követ.

Délután a Városligetben gyermekprogramok, lovagi torna bemutató és zenés rendezvények zajlanak. A kaposvári ifjúsági fúvószenekar is koncertezik. Szita Károly ünnepi beszéde után a Somogy táncegyüttes "Egy darab föld" című táncszínházi bemutatóját láthatja a közönség, amely a Pál utcai fiúk történetét dolgozza fel.

22 órakor kezdődik a tűzijáték. Az ünnepi műsor szerény körülmények közt, de gazdag és színes programokkal, helyi fellépőkkel várja a kaposváriakat, értékelt Stickel Péter.

A város központi költségvetéséből 2 és félmillió forintba kerülnek a rendezvények, ehhez járul a szerény bevétel, amit az árusoktól, vendéglátósoktól kapnak, tette hozzá. Nagy segítség, hogy Bolyki György, a Kaposfeszt igazgatója kölcsön adja a több mint félmillió forint értékű színpadtechnikát. Augusztus 20-án a Kaposfeszten egyébként 3 koncert is lesz, ami emeli az ünnep fényét. Végül a művelődési igazgató köszönetet mondott az Együd Árpád Művelődési Központ dolgozóinak, köztük Jágerné Katona Zsuzsának a szervezésben nyújtott munkájukért.                  

Címkék: Szent István, Augusztus 20, rendezvény, program, ünnep, kultúra