– Sok feladatot kaptunk ma a cég vezetőitől - mondta Szita Károly a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

– Szóvá tették az Izzó és a Nagygát utcák burkolatának állapotát és kevesellték a fiatal szakemberek számát. A város számára fontosak az ilyen cégek, mint a 160 embernek munkát adó Lakics Kft., ezért megvizsgáljuk az ipari park közlekedési feltételeinek javítását és tervezzük, hogy kerékpárutat építünk ide – tette hozzá a polgármester.

- Cégünknél a nagyobb beruházások lezárultak, most a kiegészítő technológiát fejlesztjük, s ezzel együtt növeljük a gyártási hatékonyságot – ismerette a cég jelenlegi helyzetét Lakics Péter ügyvezető. Mint mondta: folyamatosan alkalmazkodniuk kell a bizonytalan piacokhoz, de a pozitív folyamat megindult: a cég forgalma 2010-hez képest tavaly 50 százalékban nőtt.

- Szívesen vállalnánk nagyobb szerepet a szakképzés támogatásában, állást is tudunk biztosítani a tehetséges és szorgalmas tanulóknak, ezért örülnénk, ha minél több végzett hegesztő, gépi forgácsoló és lakatos kerülne ki az iskolapadból – mondta Lakics László ügyvezető igazgató.

- Az ország szinte egyetlen lehetősége az újraiparosítás, ebben partner a kormány is a bürokrácia és az adóterhek csökkentésével, remélve, hogy így a cégek és vállakozások újabb munkahelyeket teremtenek – hangsúlyozta Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke.





Címkék: Lakics, Kft, feladatok, újraiparosítás, szakképzés, újabb, kultúra