A gyógypedagógiai intézmény fennállásának 15. évfordulóját ünnepli. Szita Károly polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik erős hivatástudattal mindent megtesznek azért, hogy a sérült gyermekek is kibontakoztathassák a bennük rejlő kincseket.

Hiánypótló köznevelési intézményként a súlyosan fogyatékos gyermekek ellátására szakosodott az 1996-ban alakult Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ. A szervezet 15 éve azoknak a gyermekeknek az ellátását biztosítja, akik integráltan, illetve hagyományos gyógypedagógiai intézményekben kevésbé fejleszthetők.

- 15 év nagy idő egy szervezet életében, a fennmaradás pedig igazolja a központ létjogosultságát. Ezt különösen azok a szülők érzik, akik a Napsugár pedagógusaira bízták és bízzák gyermekeiket, s a központban dolgozók szaktudásában, emberségében, szeretetében reménykednek, amikor gyermekeik fejlesztéséről van szó - mondta ünnepi köszöntőjében Szita Károly.

Kaposvár polgármestere köszönetet mondott azért az áldozatos segítségért és támogatásért, amellyel a központ pedagógusai sok családnak segítettek elfogadni, hogy egy sérült gyermek is épp olyan értékes, mint bármelyikünk.

Szita Károly megköszönte a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének, hogy intézmény-fenntartóként lehetővé teszik a sérült gyermekek gyógypedagógiai fejlesztését. Az intézménybe a 2011/2012 tanévben több mint 80 gyermek jár.

Címkék: szaktudás, Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ, 15 éves, Szita Károly, Kaposvár, kultúra