A tulajdonos szerint a Balaton egyik legszebb sétánya Balatonföldvár központi kikötőjéből indul nyugat felé, és kiér a strandra. A látványtervek szerint a mostanihoz képest hatalmas lenne a változás.

- A szabadstrandra új modern kiszolgáló egységeket építünk, lesz egy móló a keleti móló szár, ami kiegészülhet további strandi funkciókkal – mondja a Sevax Ingatlan Zrt. tulajdonosa, Sinka Béla.

Az új nyugati strand építése azonban az ellenzők miatt 2004 óta húzódik. Tegnap este ezért egy lakossági fórumot tartottak, ahol a beruházó és a város vezetése is elmondta miért lenne hasznos az egymilliárdos fejlesztés

a földváriaknak.

Balatonföldvár polgármestere, Holovits Huba szerint mind turisztikai attrakció szempontjából, mind munkahely teremtés szempontjából, mind pedig az eddig elhanyagolt nyugati városrész fejlesztése szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír.

A polgármesterrel többen egyet is értenek.

- Ez Balatonföldvárnak egy eléggé kieső hátsó udvara, ugyanakkor pedig mindenféleképpen kínálkozik oda valamiféle fejlesztés, vagy valamiféle ingatlan beruházás – mondja Kárpáti Péter, balatonföldvári vállalkozó.

A lakossági fórumon sok kérdés elhangzott. Végül azonban minden tisztázatlan kérdésre sikerült választ kapniuk az itt lakóknak. Az új strand építéséről a polgármester népszavazást kezdeményez. Ha többség igennel voksol, akkor kezdődhet a beruházás.

 

Címkék: szavaznak, épül-e, róla, kikötő, új, Balatonföldvár, kultúra