Az akciót a Törődés Napja önkéntes programsorozat keretében szervezték, amely idén tavasszal országszerte 12 városban zajlik a bank szervezésében.


A bank kaposvári és siófoki bankfiókjainak munkatársai szombaton a több mint száz éve működő Duráczky József Pedagógia Fejlesztő és Módszertani Központban jártak. A kaposvári intézmény kulcsszerepet tölt be a Dél-Dunántúlon élő hallássérült és beszéd-fejlődési zavarral küzdő gyermekek fejlesztésében, és a sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő gyermekek oktatásán túl mintegy 90 tanuló számára diákotthonként is üzemel. A bank önkéntesei két évvel ezelőtt kezdték el az épület közlekedőfolyosójának és lépcsőházának felújítását, és jóvoltukból az elmúlt évek Törődés napi akciói során faburkolatot kapott a földszint és az első emelet is. Most szombaton az emeleti lépcsőházban folytatódott a munka: a pénzintézet dolgozói új, festett fa lambériával tették szebbé, biztonságosabbá a lépcsőházat a gyermekek számára. A bank az akciót 100 ezer forinttal is támogatta.


A pénzintézet több mint 10 éve rendezi meg – minden évben kétszer: tavasszal és ősszel – a Törődés Napja nevű programsorozatát, amelynek elsődleges célja a helyi gyermek- és ifjúsági oktatási, egészségügyi intézmények támogatása, az ott élők életkörülményeinek és környezetének javítása. Az önkéntes akciósorozat keretében évente országszerte több száz munkatárs, összesen körülbelül 2600 önkéntes órával nyújt segítséget különböző helyi intézményeknek.

Címkék: Dráczky, módszertani, pénzintézet, siófoki, központ, bank, kaposvári, kultúra