- A napokban tartottunk egy castingot az AGÓRA Együd Árpád Kulturális Központban. A zsűriben rajtam kívül a film két főszereplője, Bernáth Henrietta, Molnár Lívia és a KIÖK képviseletében Kövecses Bálint vett részt. A jelentkezők többsége nagyon felkészült volt, és ha kellett, mi is beálltunk a jelenetbe, hogy segítsünk - mesélte a Kapospontnak Hegedüs Roland rendező.

Míg az első részt improvizálták, a második részt komoly előkészületekkel kezdték. Tavaly leforgattak egy kis reklám filmet, amivel buzdították a jelentkezőket. Ennek reklámozásához a KIÖK segítségét is kérték.

- Ezt követően el kezdtük írni az új forgatókönyvet. Kerestünk támogatokat, helyszíneket. Mivel látványosabbá szeretnénk tenni a filmet, ezért a Kaposújlaki reptér segítségét kértük, hogy légi felvételeket is tudjunk készíteni. Tervben van az is, hogy most nem csak Kaposváron veszünk fel jeleneteket, de ez az anyagiaktól függ. A casting után kiválasztottuk a szereplőket, akikkel majd próbák is lesznek, illetve a megkoreografált csata jeleneteket is be kell tanulni, amiben a Fekete Hollók Rendjét kértük segítségül. Lesznek éjszakai forgatások is, aminek a szereplők nagyon örültek, hisz ilyenben még sokan nem vettek részt - mondja a rendező.

Magáról a sztoriról annyit, hogy onnan folytatják, ahol abbahagyták. Tehát a hősök Csögöt a fő gonoszt egy bűbájjal a jó oldalra állították. De így persze nem érhet véget a történet. Csög egyik hű szolgája a világ elfoglalásához egy nagy sereget gyűjt össze. Miközben visszaállítja a fő gonoszt a trónra. Nokot a Látnokot elrabolják, így ő nem tudja figyelmeztetni a hősöket a veszélyre. A hősöknek így máshonann kell segítséget szerezniük, hogy megállítsák a gonoszokat. Új izgalmas és vicces kalandokba keverednek. Lesznek amazonok, harcos hercegnő és a híres ereklye vadász is feltűnik a történetben.

- Megelevenedik a Harry Potterből jól ismert Roxfort, itt fény derül Harry Sparrow múltjára. Tehát lesz itt minden. Ezeket természetesen egy paródia jelleggel csempésszük bele a filmbe. A forgatást várhatóan augusztus fele kezdjük, és nyomatjuk, ami a csövön kifér - zárja Hegedüs Roland.

Rendező: Hegedüs Roland, Társ szerző: Bernáth Henrietta, Operatőr: Kováts Dávid, Fotó: Somogyi Bence

Címkék: és gonsoz, , kezdet, Sök-Hősök, folytatódik, harc, kultúra