Az Együd Árpád Kulturális Központban rendezik meg a IV. Országos Néptáncverseny Dél-dunántúli Regionális válogatóját április 26-án, csütörtökön.

A 26-i válogató délelőtt 9.30-kor a kötelező táncokkal kezdődik az Együd színháztermében. A szabadon választott táncokat 14 órától mutatják be a résztvevők. Mindkét programon zenekar húzza a talpalávalót a táncosoknak.

A versenyre Somogy, Tolna és Baranya megyéből, 8 alapfokú művészetoktatási intézmény 71 tanulója jelentkezett.  Somogyból, Kaposvárról az Együd Árpád Alapfokú Művészetoktatási Intézményből 4 pár, Szennából a Zselic Alapfokú Művészetoktatási Iskolából 4 pár, valamint Marcaliból a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolából 3 szóló táncos nevezett a versenyre.

A versenybizottságnak 41 produkciót kell pontoznia a két kategóriában. Miután mindegyik regionális válogató lezajlott, a pontszámok összevetése után alakul ki, hogy a versenyekről kik jutottak be az országos döntőbe. Erről május 2. után lesz pontos információ.

Címkék: szóló, néptáncverseny, páros kategória, válogató, regionális, kultúra