A legtöbb koncertet korábban éppen az esti órákban tartották, napközben strandként működött. Siófok Város Önkormányzata közleményében ezt írja:    

"Megértjük, hogy a Fonyódi Városi Bíróság ítélete – amely kimondta, hogy zenei programokat este 9 órakor be kell fejezniük, a helyszínt pedig minden nap este 11 órakor be kell zárniuk – nem teszi lehetővé, hogy a Coca Cola Magyarország Szolgáltató Kft. korábban megszokott minőségben, és közönségük elvárásainak megfelelően megtarthassa rendezvényeit.

„Sajnáljuk, hogy, a nagy közönséget vonzó helyszín nem nyitja ki kapuit – mondta dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere. A Coca- Cola Magyarországgal mindvégig jó viszonyt ápoltunk és a város turisztikai fejlesztése közös szívügyünk volt. Mindazonáltal a döntésüket tudomásul vesszük és a terület jövőbeni hasznosításáról a továbbiakban gondoskodunk.

Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat. Nem ismerek olyan nyaraló, szórakozó helyet, ahol 9 óráig lehet zenét szolgáltatni és 11 órától elsötétül a város, a vendéglátóegységek bezárnak. Ilyen szabályozás a vállalkozók tömegeit tenné tönkre,
megfosztva az üdülőket a szórakozás lehetőségétől. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a helyes egyensúly a pihenéshez és a szórakozáshoz való jog között és a helyi rendeletek sem ezt célozzák meg- Siófok nem így várja a vendégeit.”

Siófok Város Önkormányzata a megváltozott körülményeknek megfelelően még további egyeztetéseket folytat a céggel, mivel annak az idei évre érvényes szerződése van. A fejleményekről hamarosan tájékoztatást adunk.

A Siófokra nyaralást tervező vendégeinket már előre szeretnénk biztosítani arról, hogy programokban nem lesz hiány, ha más formában is, de minőségi szórakozási lehetőségekkel várjuk a hozzánk látogatókat.”

Siófok Város Önkormányzata


Címkék: egyeztet, Coke, klub, cég, Siófok, Kaposvár, kultúra