A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a helyi rádiós médiaszolgáltató, Hét domb Kft. hosszú ideje folytatott súlyos szerződésszegő és törvénysértő magatartást azzal, hogy nem tett eleget a díjfizetési kötelezettségének.

A műsorszolgáltató ugyanis köteles lett volna a Testületnek a Műsorszolgáltatási Jogosultságért hét éves időtartamra, minden további feltétel és felszólítás nélkül műsorszolgáltatási díjat fizetni. A Médiatanács szerint a szolgáltató jelentős összegű díjtartozást halmozott fel, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem fizetett meg.  

Ezért  –  figyelemmel arra, hogy a Médiaszolgáltató díjtartozása több negyedév tekintetében is  meghaladja a 90 napot  –  a Médiatanács azonnal felmondta a szerződést az N-Joy Rádió  Kaposvár 102,6 MHz-én a Médiaszolgáltatóval szemben.  

A Médiatanács még januári határozatában megállapította, hogy a Médiaszolgáltatónak a Médiatanács döntésének napjáig 7.884.414,-Ft díjtartozása és 440.195,-Ft késedelmi kamattartozása keletkezett.

A Médiatanács a Hét domb Kft. helyi rádiós médiaszolgáltató egy másik, Zalaegerszeg 88,9 MHz jogosultságát is megszüntette. Szintén díjtartozás miatt.  

Megkerestük a médiaszolgáltató egyik ügyvezetőjét, Dóra Zoltánt. Nem kívánt az ügyre reagálni.  






Címkék: Zoltán, N-Joy, radió megszüntette, Médiatanács, Dóra, kultúra