"Miután a törvényi szabályozás nem egyértelmű, azért, hogy utóbb semmilyen támadás ne érhesse a pályázaton nyertes kinevezett vezetőt, a Nefmi úgy döntött, hogy az érintett megyékben megismételteti a pályázat kiírását" - közölték. Ez azt jelenti, hogy a korábban kiírt pályázatok érvénytelenek.

Az új pályázati kiírás Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Csongrád, Fejér és Hajdú-Bihar megyét érinti. További négy megyében - Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén - azért írnak ki új pályázatot, mert a korábbi eredménytelen lett, így például volt, ahol nem akadt pályázó.

A Nefmi közölte azt is, hogy a Nemzeti Közigazgatási Intézet hivatalos honlapján legkésőbb szerdáig minden érintett megyei intézményfenntartó központ közzéteszi az új pályázati felhívásokat. Jelezték továbbá, hogy az új kiírásban a pályázati feltételek nem változtak, ám a vezetői megbízás kezdő időpontja és a beadási határidő az újrapályáztatás miatt módosult. A Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) korábban azt közölte az MTI-vel, hogy 29 közoktatási intézmény igazgatói álláshelyére írta ki az új pályázatot.

Forrás: MTI, atv.hu

Címkék: eredménytelenség, kiírják, iskolaigazgatói, újra, Somogyban, pályázat, kultúra