Szőlősgyörök Község Képviselő-testülete 2008. szeptember 19-én megalapította a „Szőlősgyörökért” Közösségi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT-t az adódó pályázati lehetőségek kedvezőbb kihasználása végett.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (a továbbiakban: IKSZT) cím elnyerésére kiírt, IKSZT/2008/02 kódjelű pályázat keretében a „Szőlősgyörökért” Kft. Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér címet nyert, mely a szőlősgyöröki művelődési ház felújításának és bővítésének lehetőségét jelentette.

A művelődési ház felújítására és bővítésére nyert uniós pályázat az Európai Unió és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg. A támogatás összege 200.000 euró, azaz több mint 53 millió forint.

Klotz Péter, Szőlősgyörök polgármesterének köszöntőjével indult az ünnepélyes megnyitó, majd a VM Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet, főigazgató-helyettese mondott pár szót.
A projekt rövid bemutatása, az épület megszentelése és a jelképes szalagátvágás után az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Huber Éva és a Szelence Senior néptánc csoport adott ünnepi műsort.

- Célunk a jól kihasznált de elavult művelődési házunk felújítása volt, valamint emagyarország pontunk, könyvtárunk, és közművelődési színterünk egy épületbe integrálása, mely hatékonyabb működést eredményez, valamint költségkímélő is. Szolgáltatásaink bővítésével látogatószám bővülésre számítunk - mondta Holczmann Zsoltné, a "Szőlősgyörökért" Kft. ügyvezetője.

Az újonnan átadott szolgáltató térnek biztosítania kell mind helyszínt és a feltételeket a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pont működéséhez. Helyet kell adnia az ifjúsági közösségi programok szervezésére, ifjúsági információs pont működtetésére.
Fontos, hogy a lakosság és a vállalkozások információkhoz jutását elősegítse, valamint közösségi internet hozzáférést biztosítson. Feladatai közé tartozik még közművelődési programok szervezése, könyvtári és információs szolgáltatások biztosítása is.

Címkék: szolgáltató tér, Szőlősgyörök, átadó, pályázat, támogatás, kultúra