Természetesen a hallgatóknak itt is vizsgázniuk kell majd, de ez lényegesen könnyebb lesz, mint egy nyelvvizsga.

Az egyetem önmagában nem diploma gyár. Az elmúlt években pedig főként nem volt az. Sokan ugyanis azért nem vehették át diplomájukat, mert nem tudtak nyelvvizsga bizonyítványt felmutatni.

A Kaposvári Egyetemen pénteken osztották ki az idén végzett hallgatók okleveleit.

"Azért választják az én szakomat, mert úgy gondolom, hogy piacképes szakma, igaz hogy nehéz, sok benne a buktató, de alapvetően, ha sikerül elvégezni, akkor megéri. Én úgy gondolom egy hasznos szakma" - mondta az egyik most végzett hallgató, Rózsa Dóra.

Sokan azonban hiába választanak jól szakot, ha nem bírnak az idegennyelvvel. Az elmúlt évben csaknem a végzősök fele járt így. Rájuk gondolt most az egyetem vezetése.

"Egy május, június, júliusi nyelvtanfolyamot fogunk indítani azoknak a volt hallgatóinknak, akik 3 éve már azért nem kapták meg a diplomájukat, mert nem tudtak le nyelvvizsgázni." - oktatási rektorhelyettes, Kovács Zoltán.

Nemcsak a Kaposvári Egyetemre, az ország összes felsőoktatási intézményébe jelentkezőket érinti viszont, hogy a jelentkezési határidőt február 24-ig meghosszabították. Ezért a Kaposvári Egyetem, hogy segítse a diákokat a döntésben, február 8-án ismét nyílt napot tart.

Címkék: tanfolyam, eltörlés, nyelvvizsga, február, egyetem, kultúra