A Kaposvár és a Zselic Vidéke Turisztikai Egyesületnek már több mint 40 tagja van, akik fontosnak tartják az idegenforgalom fellendítését.

A legtöbben csak üvegből ismerik a mézet. Pedig az elkészítése is nagyon érdekes. Az egyik kaposvári méhész vendégcsalogató látványosságot csinálna a mézgyártásból.


A kaposvári Szabó Krisztina azt mondja: azért, hogy kipróbálhassák ez ehhez kapcsolódó eszközöket, akár a méhekkel testközelbe kerülhessenek maguknak mézet csomagolhassanak.


A turisztikai egyesületbe egyre többen jelentkeznek olyanok, akik fantáziát látnak környezetük értékeiben. Egy bonnyai állattartó például a farmjában.   
Többen megkerestek, iskolások  - sok állattal foglalkozunk egyéb kisállatokkal is, meg minden, - hogy szeretnének eljönni hozzájuk meglátogatni óvodások, iskolások, és ez meg is történt többször és akkor mondták, hogy miért nem csinálunk ide egy szabadidő központot - mondja a bonnyai Udvaros Zoltán.


A Meistro Lovastanya tulajdonosának éppen a Kapos Televízió egyik műsora adta az ötletet, hogyan lehet népszerűsíteni tagjaik szolgáltatásait.


- Mint amilyen sorozat megy a Kapos Televízióban a somogyi termékekhez hasonlóan, ugyanígy mutassák be a turisztikai termékeket is - mondja a Meistro Lovastanya tulajdonosa, Meiszterics László.
Szita Károly polgármester elmondta, érdemes a turizmussal foglalkozni, hiszen egy év alatt csaknem 50 százalékkal nőtt az itt töltött vendégéjszakák száma.


- Egyetlen egy cél alá kell rendelni minden egyes elköltött forintunkat, az pedig, hogy minél többen éljenek meg belőle és minél többen éljenek meg a turizmusból - tette hozzá a áros első ember.
Az egyesület közgyűlését a csíkszentkirályi diákok Betlehemes előadásával lepték meg. Az ízes székely nyelvezettel előadott pásztorjáték is vendégcsalogató lehet, bár most a kaposváriak voltak a vendégek.  




Címkék: Meistro, Televízió, turisztika, Kapos, Kaposvár, kultúra