A Nagymama című színmű szerepéért kapott gázsiból alapította a díjat a Kossuth-díjas művésznő. Ennek értelmében évente két fiatal színész osztozhat a kétmillió forint értékű örökbetét kamatából. Idén a Rátóti Zoltán színházigazgató, Győri László vállalkozó-mecénás és Kéki Zoltán Kaposvár címzetes főjegyzője által alkotott kuratórium Czene Zsófiát és Takács Gézát jutalmazta az elismeréssel. A díjat Molnár Piroska adta át a színészeknek.

"Később fogok örülni ennek, most még egyelőre azzal vagyok elfoglalva, ami a dolgom" - mondta Takács Géza, aki alig akarta elhinni, hogy ő kapta az elismerést.

A díj alapítója Molnár Piroska azt mondja fiatal, kezdő színészként nagyon nehéz manapság megélni. Ezért gondolta, hogy ezzel a kisebb összeggel megpróbál segíteni minden évben egy-egy fiún és egy-egy lányon.

A színház igazgatója azt mondja, a két színész múlt évi teljesítménye miatt érdemelte ki a díjat.

Nem volt nagy vita a kuratórium tagjai között arról, hogy ki kapja ezt az elismerést - tájékoztatott Csiky Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán.

A kaposvári színházban ma is ünnepeltek. Az intézmény századik születésnapját. Ez alkalomból kiállítás nyílt az épületről készült archív képekből.

Címkék: Piroska, Molnár, nagymama, díj, színház, kultúra