Búcsú a Krisna-völgyben. Minden évben ökrösfogattal és vásárral várják itt a vendégeket. Öko gazdaságukban ők fejik a tehenet, és a tejből a vajat is ők készítik. Az önfenntartáshoz óriási területre van szükség.


Németh Péter oktatási igazgató azt mondja: 269 hektáros a terület, amit a hívek adományaiból, az egyház vagyonából tudtak bővíteni, jelentős része szántó, legelő.
Ezeket a területeket azonban most elveszíthetik. Az új egyházügyi törvény ugyanis nem ismeri el egyháznak a Krisna Tudatú Hívők Közösségét.

krisna_bucsu


- Mivel a teheneink szent állatunk, anyukánknak is tekintjük őket, mivel hét védikus anyánk van egy a tehén. Ezért hol legelnének a tehenek, ha ezeket elvennék tőlünk - tette hozzá Németh Péterné.
A jövőben egyesületként működhetnek tovább, a földtörvény szerint azonban csak az állam, magánszemély, vagy egyház lehet földtulajdonos. A Krisna-Völgy kommunikációs vezetője szerint azonban így is van megoldás.


A Krisna-völgy kommunikációs vezetője, Schiffrich Orsolya azt mondja: szeretnék felhívni a figyelmet, ha nem marad az egyház, akkor legyen valami módosítás, hogy ne kelljen elveszíteni területeiket.
Szeretnék, ha a földtörvényen változtatna a kormány. Hogy nyomatékot adjanak követelésüknek, ezért jövő keddre demonstrációt terveznek a Parlament elé. Azt tervezik, hogy szent állataikkal, a tehenekkel vonulnak a budapesti Kossuth térre.

Címkék: földjeikért, kommunkációs, tehenekkel, Krisna, völgy, kultúra