A díjat tizenkettedik alkalomból osztották ki. Erdő Péter ennek kapcsán elmondta: Szent Erzsébet ünnepén minden évben a segítő szeretet csodáit ünnepeljük. Hozzátette: Isten nemcsak megalkotta, de fenntartja és kormányozza is a világot. A tudatos emberi cselekvés és a társadalom szintjén valami hasonlót kell megállapítanunk.

Szent Erzsébet rózsája


A kaposvári egyházmegyei karitászigazgató, Jáki Zoltánné a KaposPontnak elmondta: meglepte a kitüntetés. Az átadón a Szent Erzsébet rózsája-díjat Somogyország rózsájának nevezte, elismerésül a segítők munkájáért. Az kitüntetéssel megerősítést kapott, hogy tovább haladjon a megkezdett úton, melyben nagy segítséget jelent számára az erős családi háttér, hiszen a férje is a karitász keretein belül tevékenykedik.

Hozzátette: Munkáját mint igazgató egyedül végzi, önkéntesen, szeretetből. Feladata a plébániai karitász csoportok koordinálása. A helyiek mellett Országos akciókban is részt vesznek. Munkájukat az irgalmasság testi és lelki cselekedetei szerint végzik. A többi között élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak, idősek otthonába látogatnak el, a hátrányos anyagi helyzetben levők számára pénzt gyűjtenek, segítik a diákok beiskolázását valamint lelki segítséget nyújtanak a magányos embereknek.

Címkék: elimserés, szent erzsébet, rózsája, karitász, díj, kultúra