Szita Károly egy Rippl-Rónai életét, valamint egy Kaposvár múltját és jelenét bemutató könyvet adott át az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola diákjának. A 10. 000. látogató, Szűcs Kristóf osztálytársaival együtt érkezett a kiállításra.


Szita Károly elmondta: a kaposvári kiállítóhelyek történetében, időszaki kiállításnak nem volt még ennyi látogatója. A kaposváriakon és a somogyiakon kívül sokan érkeznek Budapestről és az ország egész területéről érdeklődnek a tárlat iránt.


- A kiállításnak köszönhetően valóra vált az az elképzelésünk, hogy a festőóriás munkássága és a somogyi megyeszékhely neve elválaszthatatlan egységként kapcsolódjon össze a köztudatban. Ez a cél vezetett minket akkor is, amikor a 2011-es évet az Európában is számon tartott művész tiszteletére emlékévvé nyilvánítottuk – tette hozzá a polgármester.


Kaposvár megújult kulturális központjában december végéig látható a festő születésének 150. évfordulója alkalmából nyílt tárlat. Az emlékkiállításon 137 - köztük több, eddig nyilvános bemutatón még nem szerepelt - alkotás is helyet kapott, a teljes életmű keresztmetszetét reprezentálva. A 4 és félmilliárd forintot érő kiállítási anyag részben közgyűjteményekből, részben pedig magángyűjteményekből származik.

Címkék: 10. ezredik, magángyűjtemény, Rippl Rónai, látogató, Szita Károly, kultúra