A békeposzter pályázat kaposvári résztvevői közül megosztva ért el második helyezést Csóti Lili és Kelemen Dóra, mindketten a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulói. A harmadik helyezett pedig Valkó Áron, a Kinizsi tagiskola diákja lett.

Rajzpalyazat

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége immár 24.-dik alkalommal írta ki a békeposzter pályázatot a 11-13 éves korosztály számára. A rajzpályázat témája minden évben a béke, csak az aktuális cím változik.

A pályázaton 33/50 centiméteresnél nem kisebb, és 50/60 centiméternél nem nagyobb rajzokkal lehetett részt venni, személyenként egy alkotással.

Mivel a nemzetközi versenyen a rajzok mellett az alkotók a békéről szóló gondolataikat is leírják, a kép hátoldalára egy-két mondatban megfogalmazhatják, hogy mit jelent számukra a béke.

Az országos győztes rajz részt vesz a nemzetközi versenyben. A Nemzetközi Nagy Díj Nyertese utazást nyer a 2012. évi Lions Napra, s a ceremónián 5 ezer amerikai dollárnak megfelelő összeget és emlékplakettet kap. A díjátadási ceremónia 2012. márciusában lesz.

A 23 díjazott mindegyike 500 dollárnak megfelelő készpénzt és oklevelet kap.

 

Címkék: Lions, Kodály, Berzsenyi, rajzpályázat, kaposvári, kultúra