Digitális tananyaggal képezhetik magukat három egyetem hallgatói. Ugyanezeket a képeket látják a Kaposvári Egyetemen, a Pannon, és a Nyugat -Magyarországi Egyetem diákjai. "A megváltozott felsőoktatási körülmények, illetve a hallgatói elvárások miatt részben, részben pedig azért, hogy mindenhol ugyanazon tananyagok hozzáférhetőek legyenek az azonos területen, felsőoktatásban, oktatást folytató intézményekben" - mondta Dr. Kovács Zoltán a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese. Több ezer, vagy akár tízezer forintba is kerülhetnek a hagyományos tankönyvek ez viszont ingyenes, amely az egész világon elérhető lesz, magyar és angol nyelven is.

digitális tananyag

"Ezek a digitális tankönyvek hiánypótló jellegűek. Az agrár technológiai szakokra, ismereteim szerint nem születtek még ilyen jellegű digitális tananyagok, így az általunk fejlesztett tananyagok az állattenyésztő mérnök Bsc szak hallgatói számára elsődleges információ forrást fognak jelenti reményeink szerint" - mondta Dr. Polgár J. Péter a Pannon Egyetem docense, tanszékvezetője. A tananyag olyan extrákat is tartalmaz, mint például fotó, ábra, és grafikon. Valamint segíti a sérült emberek tanulását is. "A tananyag fejlesztésnek az ötödik lába a digitalizálás ez egy informatikai manőver volt, ami tulajdonképpen segíti azoknak a tanulását, akik látássérültek és hallássérültek" - mondta Dr. Sütő Zoltán, egyetemi docens, tanszékvezető, projektvezető.

A mai projektzáró konferencián bemutatták másfél év munkáját, amely több mint 87 millió forintból valósult meg. Ennek nagy részét, csaknem 70 millió forintot uniós pályázaton nyerték. A Kaposvári Egyetem reménykedik abban, hogy ha az új digitális tanagyag elterjed a leendő egyetemisták között, akkor többen fognak jelentkezni állattudományi szakra.

Címkék: tananyag, digitális, campus, oktatás, egyetem, kultúra, Kaposvár