Idén az ajánlásokból tíz Prima-jelöltet választott ki a zsűri, melynek tagjai: Jágerné Katona Zsuzsanna, a kaposvári városháza kulturális referense, prof. dr. Rosta István tudománytörténész, a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára, Rozsos Gábor költő, a Kodály iskola magyar tanára, dr. Cseke László közgazdász és Daxner Gábor, megyei VOSZ elnök.

A díjazás anyagi hátterét, a háromszor egymillió forintot az idei évben is három forrás egyenlő arányban biztosítja: a Prima Primissima Alapítvány, a VOSZ országos elnöksége, valamint a VOSZ megyei szervezete. A gálaműsor és a közönségdíj a somogyi vállalkozók felajánlásaiból valósulhat meg.

A szervezőbizottság a tíz jelöltet a korábbi évekhez hasonlóan egyben közönségszavazásra is ajánlja. A közönség szavazatait postai levélben és e-mailben várják a szervezők október 19-ig. Egy e-mail címről és egy postán küldött borítékban csak egy szavazatot fogadnak el.

Levélcím: VOSZ 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 50.
E-mail cím: vosz.somogy(kukac)t-online.hu

A 2011-es Prima-jelöltek:

·    Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság.
·    Dolbert Ferenc, népi iparművész
·    Egyed Tibor, Ybl-díjas építész
·    Falusiné Terjék Éva, népi iparművész
·    Fejes Lajosné, tanárnő
·    Kardos Kálmán és Kardos Kálmánné, zenepedagógus házaspár
·    Káplán Géza, tanár, író, költő
·    Siófoki Férfi Dalkör
·    Szép Elemér, tánc- és illemtanár
·    Vikár Béla Vegyeskar

A Hotel Dorottya Rippl-Rónai termében tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Daxner Gábor, a VOSZ megyei elnöke elmondta: mára hagyománnyá és jelentős társadalmi eseménnyé vált a megyei Prima Díj átadása. Hozzátette: az elismerésnek rangja van, az eddigi díjazottak büszkén viselik a Prima Primissima címet. Kiderült: a jövő pénteki gálaesten átadják az Év somogyi vállalkozója díjat is 11 munkaadónak.

A jelöltekre hamarosan itt a kapos.hu oldalon is lehet voksolni!

Címkék: Príma, jelöltek, szavazás, díj, kultúra, Kaposvár