Ivancsics Ilonát mindenki ismeri. A színművész 12 éven keresztül, két heti rendszerességgel költözött be a családok otthonába, a Szomszédok című teleregény Vágási Juditjaként.



A színésznő 1960. október 3-án látta meg a napvilágot Kaposváron. Egészen az érettségiig Somogyban folytatta tanulmányait. Az általános iskolát Nagybajomba járta ki, majd Kaposváron a Munkácsi Mihály Gimnázium orosz tagozatán folytatta tanulmányait. 1983-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti iskolában.

Ivancsics


Színészi pályáját a József Attila színházban kezdte meg, majd a Soproni Petőfe Színházban töltött el kilenc évet. 2003 óta szabadúszó színész.

2007-ben Sebők Péterrel megalapította a Száguldó Orfeum nevet viselő színésztársulatot. A zenés előadásokat, vígjátékokat, gyermekelőadásokat és irodalmi esteket tartalmaző repertoárjukkal folyamatosan turnéznak szerte az országban.

Ivancsics


Ivancsics Ilona most visszatért a szülővárosába. Igaz, csak egy előadás erejéig. A Régi nyár című darabban, Koltai Róbertel játszik a Csiky Gergely színház új évadában.

Olvassa el egy régebbi interjúnkat a színésznővel:

"Megmelegedik a szívem, ha a somogyi dombokra lépek" - interjú Ivancsics Ilona színművésszel

Címkék: Jutka, Ivancsics Ilona, Vágási, szomszédok, születésnap, kultúra, Kaposvár