A hideg napok beköszönte előtt, 6-7 éves somogyi gyerekek várnak segítségre!!

Olvassa el a közleményt!


Amióta vissza tértem Pálmajorból, érlelődnek bennem ezek a gondolatok. Az önkormányzati iskolába alsós gyerekek járnak, és a tanáraik elhivatottságának köszönhetően a jövő reménységei lehetnek. Azonban ezek a gyerekek mélyszegénységben élnek. Pl. van olyan  család, ahol  a kelleténél nagyobb számú cipőt vesznek azért, hogy többen is tudják használni.

Van más baj is. A falut egy független polgármester lelkiismeretes elhivatottsága egyengeti kifelé a mélyszegénységből, minimális állami finanszírozással és örökölt tartozással. A falunak segítségre van szüksége, hiszen köztudottan az ország második legszegényebb településeként tartják nyilván. A jelenlegi polgármester asszony írt a falunak pályázatot, amit meg is nyertek a szociális földprogram keretében. Ilyen még ebben a faluban nem volt. A polgármester asszony egy biokertészetet szeretne beindítani, amit fejleszteni is lehet a későbbiekben.Biokertész tanfolyam is tervbe van véve, de ez egyelőre az anyagi nehézségbe ütközik. Mindez bizonyság arra, hogy a falu kiakar törni a mélyszegénységből.

Pálmajor


Akkor most jöjjön az, amiért ezeket a sorokat LE KELL ÍRNOM!!
A falu iskolájáról van szó. Már írtam arról, hogy a mosdókat fel kell újítani, de másra is szükség van a mosdókban.
NINCS BENNÜK FŰTÉS!!

Pálmajor

1. Félnek, hogy elfagy a víz.
2. A gyerekek bármikor megbetegedhetnek.

A Mentőöv Alapítvány és Koordinációs Iroda partnereivel, az Iszlám Umma egyházi közösséggel és az Európai Műhely Kulturális és Közművelődési Társasággal valamint  a helyi Önkormányzattal összefogva vállalja, hogy összegyűjti a településnek szánt adományokat ( szinte bármi lehet ), és támogatásért megkeres minden, számukra elérhető fórumot ( médiákat, vállalkozókat, stb. ).

Pálmajor


Gyerekekről van szó!! Ezt már nem hagyhatjuk!!

Nyakunkon az ősz, a vele járó lehűléssel. Egy Kunhegyesi szegény körülmények között élő asszony adományba felajánlott kb. 1 kisteherautónyi használt, de jó állapotú ruhát, amit ebbe a faluba lehetne szállítani. Ehhez azonban nincs se kisteherautó sem pedig pénz.

A polgármester asszony álma volt, hogy a falunak legyen egy un. szociális boltja, amelynek az üzemeltetői nem akarnak a falu lakosain meggazdagodni.

A Mentőöv Alapítvány és Koordinációs Iroda és együttműködő partnerei elkötelezték magukat az mellett, hogy ezen a településen indítsák be az első, valóban szociális  segítségnyújtás miatt létre boltjukat. Ehhez is megkezdtük a támogatók keresését.

Pozsonyi Erika polgármester asszony a leendő szociális bolt céljára felajánlott egy,  az Önkormányzat tulajdonát képező épületet.

Pálmajor

Amint támogatókat találunk, szeretnénk hasonlót létrehozni, mint amit korábban már partnerünk segítségével megvalósítottak a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei Bódvalenkén:  http://epiteszforum.hu/node/13945

Az alábbiakban további információkra szeretném felhíni a figyelmet:

1. Pálmajor. 2010. http://www.pixter.hu/video?id=21505

2. Pálmajor.   2011.  http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2011-09-22/szocialis_foldprogram__9_millio_600_ezer_forint_jut_somogyba.html


3. Aki a sok ruhát felajánlotta adományba: http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/a-tragedia-egyetlen-pillanat-alatt-tonkretette-a-csaladot-349253


4. Pálmajorról és az Alapítványról: http://www.nlcafe.hu/ezvan/20110920/uzsorasok_mindig_is_voltak/

Természetesen mi is minden tőlünk telhetőt megteszünk a támogatók felkutatására.

Nem tartom fontosnak, hogy egy esetleges támogató az alapítványunkat keresse meg, közvetlenül megkeresheti a település polgármester asszonyát is, amit vele meg is beszéltünk. A lényeg, hogy megkezdődjön a segítségnyújtás.

Erre hívunk mindenkit, ehhez kérünk segítséget.

MENTŐÖV ALAPÍTVÁNY ÉS KOORDINÁCIÓS IRODA

H - 1135 Budapest, XIII.ker. Dévényi út 6. I.em. 17. ajtó
Bankszámlaszám: MagnetBank 16200120-60503884
Bankszámlaszám: OTP BANK 11710002-20084101
IBAN szám: HU591171000220008410100000000
Végzés száma
: S.M.B. PK.60159/2001.
Kiemelkedően Közhasznú végzés száma:
SMB Pk. 60.159/2001.
Adószám: 18775112-2-42
E-mail: mentoov.iroda(kukac)gmail.com
Telefon: +3630/729-39-59
Skype: qadayatuna
Honlap: http://mentoovalapitvany.blogspot.com/


Címkék: szegénység, mentőöv, Pálmajor, alapítvány, Somogy, kultúra