A Palace Cinemas Kaposvár mozi működtetését 2011. májusában egy új üzemeltető vette át, így a Kortárs Filmklub a jelenlegi formájában "megszűnik" a Palace Cinemas Kaposvár moziban.

A filmklub a felújított Szivárvány Kultúrpalotában működhet tovább, a tavaly indított Szivárvány Filmklub keretein belül, így gyakorlatilag a vetítés helyszínén kívül alig változik valami, csak a két filmklub kerül összevonásra. A Szivárvány Kultúrpalotában adott minden feltétel a folytatáshoz: a vetítőgép, a digitális hangrendszer, a nagy vászon, és egy igazi filmklubhoz méltó helyszín.

A vetítések az eddig megszokot tematikában, időpontokban, és ütemezésekben lesznek. Az első vetítés időpontja 2011. Szeptember 12-13-14. 19:00, majd az előadások kéthetente hétfőn, kedden, szerdán lesznek.

A vetítésekre augusztus 22-től vásárolható meg a bérlet a Szivárvány Kultúrpalota pénztárában munkanapokon 12:00 és 17:00 között, melynek ára 4700 Ft. Jegyek a vetítéseket megelőző két órában a helyszínen kaphatók. A jegyár: 800Ft

A bérletek idén is fix helyekre fognak szólni, de a vetítési napok szükség esetén átjárhatóak lesznek, ha valakinek nem felel meg egy időpont, a másnapi vetítésre beülhet a bérletével a szabadon maradt helyekre.

A www.kortarsfilmklub.hu weboldalon és a Facebook: Kortárs Filmklub Kaposvár oldalán továbbra is megtalálhatják a filmekről a részletes tartalmakat, képeket, előzeteseket, és egyéb információkat.

Reméljük a hagyományok nem szakadnak meg, és még hosszú éveken keresztül biztosíthatunk igényes szórakozási lehetőséget a filmklub keretein belül, helyszíntől függetlenül, és újra Kaposváron működhet az ország legnagyobb filmklubja.

Rövid filminfo:


A 2011-es év második sorozatába három amerikai és főleg európai filmek kerültek.

A sorozat nyitódaradja a francia Forrest Gumpnak is beharangozott Nem beszélek zöldségeket! című vígjáték Gérard Depardieu főszereplésével. Germain (Gérard Depardieu) amolyan ügyefogyott mackóként, francia Forrest Gumpként csetlik-botlik az életben, alkalmi munkákból él. Sörözik a haverokkal, gondozza a veteményét, s az anyja házának kertjében lakik egy lerobbant lakókocsiban.

A Kazuo Ishiguro (Napok romjai) japán származású angol író regényéből készült Ne engedj el! című amerikai romantikus dráma egy elképzelt múltban játszódik. A film egyszerre sci-fi, és elgondolkodtató, egzisztencialista dráma.
A sorozat harmadik darabja a sokak által várt, számtalan fesztiválon bemutatott és Oscar-díjra jelölt 127 óra című amerikai dráma. A film Aron Ralston hegymászó igaz története, aki egy hegyomlás után öt napig csapdába esett egy elszigetelt kanyonban Utah államban. A 127 óra alatt Ralston nagyító alá tette egész addigi életét, míg végül összeszedte minden bátorságát.

A Gianni és a Nők-ben a Vénasszonyok nyara után Gianni a fiatalabb korosztály felé kacsingat. Bár tökéletesen elégedett a családi életével, úgy érzi, hogy fel kell szednie egy fiatal nőt, hogy ezzel férfiasságát bizonyítsa. Elkeseredett próbálkozásai komikus helyzetekbe sodorják.

A 2010-es Cannes-i fesztivál nagydíjas Emberek és Istenek című filmje a 90-es években játszódik egy kis algériai hegyi faluban. Nyolc francia ciszterci szerzetes él itt együtt a helyi muszlimokkal, egészen addig békességben, míg fundamentalista szélsőségesek meg nem támadják a falut.

Lee Daniels drámája, a Precious – A Boldogság Ára diadalútját a tavalyi Sundance-fesztiválon kezdte, a zsűri- és közönségdíj elnyerésével. Folytatta az Independent Spirit Awardson, később a BAFTA- és a Golden Globe-átadón, majd az Oscar-gálán. A film összesen több mint hetven elismerést söpört be. Precious Jones, a zárkózott harlemi gimnazistalány élete nem tündérmese. A túlsúlyos lányt az iskolában kiközösítik, otthon pedig kegyetlen anyja terrorizálja.

Egy újabb igazi francia vígjáték a filmklub idei sorozatában Audrey Tautou főszereplésével a Mosás, Vágás, Ámítás. A filmben a harminc körüli Emilie (Audrey Tautou) egy fodrászszalont vezet, ahol vendégei és barátai számára a frizurakészítésen kívül mindig végtelen számú magánéleti jótanáccsal és ötlettel szolgál.

A bosnyák rendező a 2001-es Senkiföldje világsikere után most új filmjének hősével együtt visszatér szülőföldjére. A Cirkusz Kolumbia minden ízében jugoszláv film. Helyszíne Bosznia-Hercegovina, ideje 1991, az utolsó év, amikor még megvolna az ország. Divko, a volt partizán a demokrácia megerősödésének reményében húsz év után hazatér hercegovinai szülővárosába. Eljátszva a külföldön meggazdagodott embert, Mercedesen, egy negyven évvel fiatalabb nő kíséretében érkezik meg.

A Fa című ausztrál film egy apa nélkül maradt család küzdelmeit mutatja be. Dawn és Peter gyermekeiket nevelik egy ausztrál farmon. Gyönyörű kertjük közepén áll egy óriási fa, a gyerekek kedvenc játszóhelye, amelynek gyökerei mélyen nyúlnak a földbe, ágai magasra kapaszkodnak az égbe. Egy éjjel Peter szívrohamot kap a volánnál, belehal, kocsija pedig a fa törzsébe rohan. Dawn egyedül marad négy gyermekével és a bánatával. Mindannyian a fa oltalmazó ágai alatt keresnek menedéket, ami így még fontosabb helyet foglal el az életükben.

A sorozat záró darabja egy erős alakításokkal teli, szomorú dán film, A család. Ditte egy híres pék familia sarja, de a családi tradicióktól igencsak távoli sorsot tervez magának. Szeretné beutazni a világot, élni a nagybetűs életet, és úgy látszik, hogy mindez valóra is válhat, mikor felajánlják neki az álom munkát New Yorkban. Édesapja azonban súlyosan megbetegszik, és úgy tűnik, hogy Ditte kénytelen lemondani az utat, hogy vele maradjon, ezzel azonban kockára teszi eddigi életét, sőt szerelmét is.


Címkék: Kultúrpalota, filmklub, Kortárs, Szivárvány, indul, kultúra